UNCLE_ERICr_ZTB4514-WEB
UNCLE_ERICRcps2_ZTB3692-web
UNCLE_ERICr_ZTB0973
UNCLE_ERIC_ZTB1345-WEB
UNCLE_ERICZB7-WEB
previous arrow
next arrow

Om Uncle Eric

Om Uncle Eric 

Eric Malm

Eric Malm är född på Trinidad & Tobago, adopterad av musikproffesor Krister Malm och  Mikrobiologen Anna Malm. Redan som tonåring arrangerade Eric med vänner en rad fester och arrangemang, bl.a. hyrdes Nacka ishall och fylldes med 2000 gäster. Flyttade efter skola och militärtjänst till Trinidad och Tobago. Köpte en skivsamling, jobbade som kock och med dykning. Kort visit i London men återvände till Stockholm. Började ganska omgående spela på fester och startade 1996 sin första klubb. 1997 registrerades företaget Uncle Eric Entertainment som genom åren haft nöjet att göra nöjesproduktioner, media, karneval, klubbar, konserter och event!

Eric Malm

Eric Malm är född på Trinidad & Tobago, adopterad av musikproffesor Krister Malm och  Mikrobiologen Anna Malm. Redan som tonåring arrangerade Eric med vänner en rad fester och arrangemang, bl.a. hyrdes Nacka ishall och fylldes med 2000 gäster. Flyttade efter skola och militärtjänst till Trinidad och Tobago. Köpte en större skivsamling med karibisk musik. Jobbade på båda öarna som kock och med dykning. Flyttade till London men återvände till Stockholm. Började ganska omgående spela på fester och startade 1996 sin första klubb. 1997 registrerades företaget Uncle Eric Entertainment som genom åren haft nöjet att göra nöjesproduktioner, media, karneval, klubbar, konserter och event!

Kultur . Turism . Pris

En inbjudan till UD för att möta Trinidad & Tobagos nytillträdde Ambassadris Mrs. Glenda Morean-Phillip och hennes delegation blev startskottet för ett samarbete med en rad organisationer i Europa och Västindien. Lördagen den 4 oktober 2008 fick Eric Malm pris för sin kulturella insatser på en gala i London arrangerad av Trinidad & Tobago High Commission (Ambassad). Eric Malm fick priset för att han synliggjort Trinidad & Tobago och därmed främjat bl.a. karnevals- turismen enligt motiveringen. Eric Malm fick priset av kulturattachén Mr. Ashton Ford.

Kultur . Turism . Pris

En inbjudan till UD för att möta Trinidad & Tobagos nytillträdde AmbassadRIS Mrs. Glenda Morean-Phillip och hennes delegation blev startskottet för ett samarbete med en rad organisationer i Europa och Västindien. Lördagen den 4 oktober 2008 fick Eric Malm pris för sin kulturella insatser på en gala i London arrangerad av Trinidad & Tobago High Commission (Ambassad). Eric Malm  fick priset för att han synliggjort Trinidad & Tobago och därmed främjat bl.a. karnevals- turismen enligt motiveringen. Uncle Eric fick priset av kulturattachén Mr. Ashton Ford.

Klubbar

Cockspur . Mosquito . Latin Groove

I mitten av 90:talet ville Saigon bar i Stockholm aktivera sina onsdagar och det blev startskottet för Club Cockspur. Uncle Eric som just återvänt till Stockholm efter en tid i Västindien och London bjöd på en skön musikmix från öarna. Klubben var liten men blev omskriven i press. Sir Dexter och Mobil är ytterligare några exempel på klubbar som huserade på Saigon Bar och Nalen i Stockholm. Samarbetet med Thomas ”Tropicopop” Gylling, numera Mr Mosquito tog fart och inom kort även i Latin Groove, ett party crew som turnerade flitigt i Sverige. Kostymbandet ”Stockholm Carnival Club” arrangerade resor till karnevaler runt om i Norden, med tiden stod Uncle Eric för musiken på dessa arrangemang.

Club Studio One 

Klubben Studio One under ledning av Micke Goulos huserade på Sturecompagniet sista tisdagen varje månad. När 00:talet skulle summeras blev klubben rankad som en av de viktigaste händelserna i Stockholms nöjesliv av bl.a. DN och City. Svenska hiphop och dancehallartister levererade och storslagna artistbesök från England, Jamaica, USA och Trinidad. Här dansade man till det senaste inom dancehall, R&B och reggae. Det var även här genren soca blev känt för  många i Stockholmsområdet.”Soca room/floor” var rummet där Uncle Eric huserade. 

Club Carib . Tropical Fridays 

Club Carib startade sommaren 2005 på Loopen vid Hornstull Strand. Efter sju säsonger på Loopen flyttade klubben till Thaibåten. Klubben har anammat den karibiska “limeing” kulturen och koppla ihop det med öl-märket Carib. 2012 hoppa Dj Erykah med och klubben var för första gången verksam höst/vinter/vår på bl.a. Cantineros i Stockholm! 2013 gjorde klubben några spelningar på sommarkrogar runt om i Sverige. Tropical Fridays som är verksam på Thaibåten har konceptet, intimt och otroligt skönt häng med den bästa musiken, maten och drinkarna. Som namnet avslöjar… Uncle Eric Entertainment gästar fortfarande båten på sommaren!

Club Carib .

Tropical Fridays 

Club Carib startade sommaren 2005 på Loopen vid Hornstull Strand. Efter sju säsonger på Loopen flyttade klubben till Thaibåten. Klubben har anammat den karibiska “limeing” kulturen och koppla ihop det med öl-märket Carib. 2012 hoppa Dj Erykah med och klubben var för första gången verksam höst/vinter/vår på bl.a. Cantineros i Stockholm! 2013 gjorde klubben några spelningar på sommarkrogar runt om i Sverige. Club Carib återuppstod sommaren 2018 med nya bryggfester på Loopen. Klubben Tropical Fridays på Thaibåten började utomhus för att sedan flytta in. Numera är klubben verksam vid några tillfällen varje sommar på Thaibåten.  

Sunday School 

Sommarklubben som tog Stockholm med storm 2016. Några av Stockholms mest tongivande DJs gick ihop för en gemensam klubbsatsning och succén blev tydlig redan efter ett par gånger. Klubben huserade på Slakthusets tak söndagar från midsommar till slutet av augusti och drog ca 700 gäster/klubbkväll. Utomhus, musik och bubbel med Globen som en del av dekoren. Sommaren 2020 flyttar klubben till Trädgården. en pandemi slog till och trots restriktioner lyckades klubben överleva. 2023 laddar klubben för ytterligare en magisk sommar med start i juni och är numera Stockholms största söndagsklubb.

Club Barracuda 

Klubben starta som ett radioprogram i P5 Radio Stockholm. Uncle Eric och Thomas Gylling fick en hel del mail beträffande musiken som spelades i programmet och det tog vi med oss till dansgolvet. Club Barracuda som fortfarande är verksam har sedan 2007 fyllt Södra Teatern!

Sunday School 

Sommarklubben som tog Stockholm med storm 2016. Några av Stockholms mest tongivande DJs gick ihop för en gemensam klubbsatsning och succén blev tydlig redan efter ett par gånger. Klubben huserade på Slakthusets tak söndagar från midsommar till slutet av augusti och drog ca 700 gäster/klubbkväll. Utomhus, musik och bubbel med Globen som en del av dekoren. Sommaren 2020 flyttar klubben till Trädgården. en pandemi slog till och trots restriktioner lyckades klubben överleva. 2023 laddar klubben för ytterligare en magisk sommar med start i juni och är numera Stockholms största söndagsklubb.

Club Barracuda

Klubben starta som ett radioprogram i P5 Radio Stockholm. Uncle Eric och Thomas Gylling fick en hel del mail beträffande musiken som spelades i programmet och det tog vi med oss till dansgolvet. Club Barracuda som fortfarande är verksam har sedan 2007 fyllt Södra Teatern!.

Bar XL/Bar Brasil XL

Klubben Bar XL – ett samarbete mellan Uncle Eric Entertainment och Bar Brasil. Sommarklubben som blev permanent. 2006 hade klubben premiär på Riddarkällaren i (Stockholm). Även 2007 var Riddarkällaren adressen. Klubben tog en paus och startades upp igen mars 2008 på Kägelbanan i (Stockholm). Sommaren 2008 var klubben verksam på Hamnplan 5 (Visby), Riddarkällaren och Berns (Stockholm). 2009 byter klubben namn till Bar XL och var verksam på Berns och Lipp Bar i Oslo. Nationella och internationella artistbesök som Notch, Soca Twins, Sanny Pitbull, Lyrical Lewis, Panetoz, Joey Fever, Salazar Brothers och Dj Edgar m.fl.

Carnival Cruise 

Carnival Cruise är sprunget ur idén att servera livsnjutare i Skandinavien med boendet, maten, underhållningen och musiken samlat på ett fartyg under tjugotre magiska timmar. En kryssning för folk som älskar karnevalstraditionen i Latinamerika och Karibien. Bar Brasil Estocolmo och Uncle Eric Entertainment har i över 20 år producerat klubbar, festivaler och event som alltid har sitt avtryck i den underbara känslan runt en karneval.
Oavsett om du är ett karnevalsproffs eller en nyfiken primör är du välkommen till höstmörkrets bästa fest med över 80 dansare, musiker, Dj:s och internationella artister!

Konserter

Machel Montano

Bunji Garlin

Patrice Roberts

Kes

Triniboi Joocie

Olatunji

Farmer Nappy

 

Uncle Eric Entertainment och Selam arrangerade 2005 en konsert med Xtatik och 2006 gav Bunji Garlin en livekonsert i centrala Stockholm under Kulturfestivalen. 2007 var det dags igen Machel Montano HD feat. Patrice Roberts och Farmer Nappy live på Hötorget. 2014 arrangerade Uncle Eric Entertainment och STHLM Reggae klubb en konsert på Debaser Strand med Machel Montano, samma år gästade KES Carnival Cruise och 2015 var det Farmer Nappy på Kägelbanan. 2017 gav Bunji Garlin en konsert på Södra Teatern där även frugan Fay Ann hoppade in. 2019 gästar entertainern Olatunji Carnival Cruise. Triniboi Joocie gästade både Carnaval och Carnival Cruise.

Konserter

Machel Montano . Bunji Garlin

Patrice Roberts .

KES .

Triniboi Joocie .Farmer Nappy

Uncle Eric Entertainment och Selam arrangerade 2005 en konsert med Xtatik och 2006 gav Bunji Garlin en livekonsert i centrala Stockholm under Kulturfestivalen. 2007 var det dags igen Machel Montano HD feat. Patrice Roberts och Farmer Nappy live på Hötorget. 2014 arrangerade Uncle Eric Entertainment och STHLM Reggae klubb en konsert på Debaser Strand med Machel Montano, samma år gästade KES Carnival Cruise och 2015 var det Farmer Nappy på Kägelbanan. 2017 gav Bunji Garlin en konsert på Södra Teatern där även frugan Fay Ann hoppade in. Triniboi Joocie gav konsert på både Carnaval och Carnival Cruise med Dj Stephen

Mighty Sparrow 

Uncle Eric Entertainment fyllde 10 år sommaren 2007. Hur firar man det? Vi tog hit en levande legend för en konsert på Mosebacketerrassen. “Hot Pans” värmde upp och “Soca tek ovah” kompade The Mighty Sparrow. Konserten var ytterst nära att ställas in då en av hans bandmedlemmarna hastigt gick bort. Men efter mycket övertalande om att det svenska bandet höll god kvalité, satte sig artisten på planet. Ett starkt minne var när den mäktige sparven kliver in i rep-lokalen och ser ett gäng förväntansfulla musiker under ledning av Kai Sundqvist. Tveksamheten lyste i ögonen. Han tog micken och sa… ett, två, tre… efter några takter vände han sig mot mig och log.

Lord Nelson . Baron

2008 var det dags igen med showen Calypso Royalty “The sweet soca man” Baron” och “Tobagos modekung” Lord Nelson. Lord Nelson som tillhör den hårda stammen blev så glad över bandets spelskicklighet att han festade oavbrutet under hela vistelsen och berättade anekdoter från sin tid i Koreakriget. Barons flyg gick sex dagar senare.., vad göra!? Vi åkte och köpte en gitarr och klämde in en spelning i Kungsträdgården! .

Pitbull

Att ta in internationella stjärnor som ligger etta på kommersiella listor är en tuff uppgift om man bara är två. Uncle Eric Entertainment och Johan Von Friedrichs från Bar Brasil fick ett samtal vi inte kunde motstå även om vi kanske borde ha gjort just det. Oväntade transporter, skivbolagsfolk som tyckte att de bestämde, management som inte gjorde sitt jobb och en raider som höll på att knäcka oss. Men konsert blev det och än idag är jag otroligt glad över att vara först i Sverige med en artist som legat etta på Billboardlistan.

Ulf Lundell 

Eric Malm har på uppdrag av Boo Folkets Hus även skött upphandlingen och arrangemanget av två extra konserter med sin tidigare granne Ulf Lundell på Myrsjöfestplats i Nacka utanför Stockholm.

Birka Cruises 

Uncle Eric Entertainment  och Birka Cruises har ett långt förhållande. Redan under sent 90:tal gjorde Eric Malm och Joanne Fraser ett gästspel som kockar under fartygets karibiska temamånad, även en del underhållning förmedlades. November 2004 skulle det nya fartyget Birka Paradise invigas och stor del av underhållning bokades av Uncle Eric Entertainment under de tre premiärturerna. Uncle Eric Entertainment har genom åren haft en hel del underhållning ombord under Birkas egna regi men även av företag som gjort event på fartyget.
 

Birka Cruises 

Uncle Eric Entertainment och Birka Cruises har ett långt förhållande. Redan under sent 90:tal gjorde Eric Malm och Joanne Fraser ett gästspel som kockar under fartygets karibiska temamånad, även en del underhållning förmedlades. November 2004 skulle det nya fartyget Birka Paradise invigas och stor del av underhållning bokades av Uncle Eric Entertainment under de tre premiärturerna. Uncle Eric Entertainment har genom åren haft en hel del underhållning ombord under Birkas egna regi men även av företag som gjort event på fartyget.

.

Orminge Karneval

1998 blev Eric Malm tillfrågad av den levande legenden Bosse Ståldal (grundare av Boo Folkets Hus), om han vill sätta fart på Orminge Karneval i Nacka. Under åren 1999 – 2003 uppträdde artister som… Markoolio, Mendes, Lambretta, Antique, Kinnda, Dede, Fre, Latin Kings, Papa Dee, Tanya Stephens, Mando Diao, Daniel Lemma, Timbuktu, Petter, Fattaru, Sam E (Medina), svensk pop m.fl. 2013 klev Eric in i rollen som projektledare igen på uppdrag av Boo Folkets Hus. Artister som Thomas Di Leva, Det Vet Du, Albin Jonsén, Kaliffa, Sean Banan, Babblarna, , Syster Sol, Markoolio, Lisa Ajax, Stefan Sundström, Dani M, Mora Träsk, RMK & Toppen och Blacknuss m.fl. Har gästat Orminge Karneval som är Nacka/Värmdös största och äldsta kulturarrangemang.

Orminge Karneval

1998 blev Eric tillfrågad av den levande legenden Bosse Ståldal (grundare av Boo Folkets Hus), om han vill sätta fart på Orminge Karneval i Nacka. Under åren 1999 – 2003 uppträdde artister som… Markoolio, Mendes, Lambretta, Antique, Kinnda, Dede, Fre, Latin Kings, Papa Dee, Tanya Stephens, Mando Diao, Daniel Lemma, Timbuktu, Petter, Fattaru, Sam E (Medina), svensk pop m.fl. 2013 klev Eric in i rollen som projektledare igen på uppdrag av Boo Folkets Hus. Artister som Thomas Di Leva, Det Vet Du, Albin Jonsén, Kaliffa, Sean Banan, Babblarna, Kalle Baah, Juliander, Syster Sol, Markoolio, Lisa Ajax, Stefan Sundström, Dj Greta, Nova Miller, RMK & Toppen och OIAM m.fl. Har gästat Orminge Karneval som är Nacka/Värmdös största och äldsta kulturarrangemang.

Notting Hill Carnival. Antillean Festival

Uncle Eric blev inbjuden att spela på Europas största gautfestival Notting Hill Carnival 2010 och 2011 av organisationen London Poison UK som är en konsert, kostym och eventarrangör. Dj:s från Toronto, London, Port of Spain och New York peppar från “Big trucks” och skapar magi på Londons gator. 2010 fick Uncle Eric även en inbjudan att spela på Antillean Festival i Belgien. Mosquito & Barracuda gästade Candy Mas Crew på deras Big Truck 2015. Om man funderar på att besöka karnevalen på Trinidad & Tobago är Notting Hill Carnival den perfekta uppvärmningen.

Festival . Karneval

Kungsträdgården, Göteborgskalaset, Gävle City fest, Malmö stadsfest, Roskildefestivalen, Vattenfestivalen, Norrköpingskarnevalen, Ljungby karnevalen, Reggae festivalen och Ung 08… är några ställen där vi i olika konstellationer har sett svettdroppar falla från lyckans ansikte.

Uncle Eric Entertainment
Hasseluddsvägen 111
132 39 Saltsjö-Boo
Telefon:
070-566 58 74

 

1997 - 2024 © Uncle Eric Entertainment.
Alla rättigheter reserverade
Producerat av: Frankly Media AB